4th Vinyl is back : Happenings

posted in: Uncategorized | 0

Βreaktablists In Action 5
Στο τριήμερο ο επισκέπτης θα “ξεναγηθεί” στον όμορφο κόσμο της μουσικής… θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και πολλές εκδηλώσεις…!!!

Η είσοδος είναι δωρεάν…

VINYL IS BACK HAPPENINGS

MYSTERYBAG ?

 Ογδόντα μαύρες σακούλες, σφραγισμένες, που θα περιέχουν 5 βινύλια η καθεμιά αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους παιχνιδιού βινυλίων με την επωνυμία MysteryBag !

Οι σακούλες θα στοιχίζουν από 10 ευρώ μόνο η καθεμιά, ενώ η αξία των δίσκων που περιέχει η κάθε σακούλα θα είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Οι λάτρεις του βινυλίου με την συμμετοχή τους στο MysteryBag μπαίνουν ταυτόχρονα σε ένα συναρπαστικό κυνήγι 5 σπάνιων δίσκων που θα υπάρχουν μέσα στις 80 σακούλες !

Ένας σχετικός κατάλογος στον οποίο  θα αναγράφονται και οι 400 τίτλοι των βινυλίων, θα μοιραστεί στους επισκέπτες του Vinylisback. Έτσι θα έχουν μια εικόνα των δίσκων που θα βρίσκουν ανακατωμένους στις μυστηριώδεις σακούλες. Στον κατάλογο αυτό θα αναγράφονται φυσικά και οι σπάνιοι δίσκοι μεγάλης αξίας που θα υπάρχουν ανάμεσά στους 400 δίσκους βινυλίου.

Ας σημειωθεί ότι όλοι οι δίσκοι που θα υπάρχουν στο MysteryBag θα είναι σε άριστη κατάσταση ! 

Hip-Hop happening και Breakdance show με τους BREAKTABLISTS

 Η περίφημη ομάδα d.j. των Breaktablists, σαν να λέμε η εθνική ομάδα d.j. θα μας δείξει τι μπορεί να κάνει με τα βινύλια στα decks !

 H ονομασία των hip-hopersBreaktablists, από την Αθήνα, προκύπτει από τις λέξεις breakdancerκαι turntablist.Η hip hop κουλτούρα είναι αυτή που εισήγαγε στην παγκόσμια μουσική την καινοτομία του scratching και την παρουσία του DJ είτε ως μέλος συγκροτημάτων είτε ως σόλο μουσικού. Η τεχνοτροπία τους, αρχικά στα 70s, βασίστηκε στη χρήση και επανάληψη των breaks από διάφορα είδη μουσικής, funk, soul, rock κλπ, και έκτοτε η νέα τεχνολογία εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Ο κόσμος που χόρευε τα breaks μαζί τους ονομάστηκαν b-boys και ο χορός τους b-boying, γνωστότερος ωστόσο από τα παγκόσμια media ως break-dance.

 Στη χώρα μας η ιστορία των scratching DJs (turntablists) αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας των 80ς λίγο πριν την έναρξη της rap δισκογραφίας. B-boys, ωστόσο, υπήρχαν ήδη από τα μισά της δεκαετίας των 80s. Σήμερα και οι δυο τέχνες βρίσκονται σε άνθιση στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Η κοινότητα των Αθηναίων turntablists, συνοδευόμενη από εντυπωσιακό, ακροβατικό breakdance, συχνά διοργανώνει scratching jams όπου γίνεται επίδειξη τεχνικής και συμμετέχουν παλιοί και νέοι DJs του χώρου. H σύμπραξη αυτή, ως εκ τούτου, ονομάζεται Breaktablists

Ο φετινός Έλληνας πρωταθλητής  DJMode, μέλος Breaktablists, επίσημος DJ του beatboxgroupWordOfMouth, συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό DMCWorldDJChampionships για την ανάδειξη του καλύτερου d.j στον κόσμο που θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου στο Λονδίνο.

Περισσότερα στο https://www.facebook.com/dmcdjchamps

Επίσης η ψυχή των Breaktablists, oLoyaltySeventlyThree στη διάρκεια του Vinylisback  θα παρουσιάσει το βιβλίο του «NewRapLanguageΝέα Ραπ Γλώσσα» (εκδόσεις Βιβλιοτεχνία)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΜΕΡΕΣ ΒΙΝΥΛΙΟΥ» του καλλιτεχνικού σχολείου «ASH IN ART»

 Mία βόλτα στα μαγαζιά του βινυλίου, στάθηκε η αφορμή και γεννά φωτογραφίες στιγμής, αναμνήσεις ζωής, εικόνες ανεξίτηλες και ονειρικές, που βγάζουν μουσική!

 Οργανώνοντας μικρές επισκέψεις στα στέκια του βινυλίου διαπιστώνεις ότι παραμένουν ζωντανά και δραστήρια και το μόνο που έχεις να κάνεις -πλην ίσως κάποιων αγορών και μερικές εξειδικευμένες μουσικές κουβέντες είναι να συλλέγεις εικόνες-αρώματα

 Τυπώνοντας ασπρόμαυρα ή τετράχρωμα ζούμε μέρες βινυλίου. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο παλιό Μηχανουργείο, εντός Τεχνόπολις κατά την διάρκεια της μεγάλης έκθεσης βινυλίου “Vinyl Is Back” και ακολούθως θα μετακομίσουν σε στέκια της πόλης.

 Βρείτε στον ίδιο χώρο το λεύκωμα-ημερολόγιο με 12 από τις εικόνες που θα εκτεθούν και ψηφίστε τις φωτογραφίες που σας αρέσουν με έπαθλο την συμμετοχή σας σε σεμινάριο φωτογραφίας και βινυλιοδώρα! 

 Βρείτε επίσης το bazaar με χειροποίητα κοσμήματά και άλλα, τα οικολογικά γλυπτά του Χρήστου Πάσχου και φυσικά χιλιάδες βινύλια, πικ απ και αξεσουάρ από δεκάδες εκθέτες!

Τόπος: Τεχνόπολις, Κτήριο Δ12 Μηχανουργείο
Ωρες: 11πμ – 9μμ
Είσοδος ελεύθερη
Επιμέλεια φωτογραφικής έκθεσης Ash In Art.

 Βreaktablists In Action 2 ASH IN ART - MERES VINYLIOU

Leave a Reply